ÖRNEK MAHALLESİ ECZANE TABELASI

Tek tip eczane tabelasına geçişler zorunlu hale getirilmiştir. Tek tip olmasının zorunlu kılınmasının en önemli nedenlerinden biri de görsel kirliliğin ve eczaneler arası haksız rekabetin önüne geçmektir. Tek tip eczane tabelası ile birlikte nöbetçi eczane tabelası daha kolay şekilde fark edilmektedir.

Eczane Tabela Yönetmeliği

Yönetmelik 2014 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan ve Resmi Gazete’de yayınlanan bildiri ile birlikte yürülüğe girmiş standart tabela modelleridir.

Ülkemizde faaliyet gösteren eczanelerin, levhalarında aynı standartların kullanılması amaç edinilmiş olup, hastaların eczanelere erişiminin kolaylaştırılması sağlanmaktadır. Farklı standartlarda ortaya çıkarılmış olan eczane tabela örnekleri görsel kirlilik verdiğinden ötürü tek tip uygulamaya geçilmesi Eczane tabelası yönetmeliği ile sabitlenmiştir.

Eczane Levha  Standartları Nedir?

Eczane levha standartları farklı şekillerdedir. Şimdi siz değerli tüketicileri aydınlatabilmek adına her bir standart’ı sizler için ayrı ayrı ele alalım. Öncelikle eczane tabelası nasıl olmalı sorusunun cevabı aşağıdaki standart ölçülere göre belirlenmelidir. Standart eczane tabelası aşağıdaki alanda yer almaktadır. Nöbetçi eczane tabelası için bizlerle iletişime geçerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Standart 1 & Levha 1

  • Zemin ölçüsü 200 cm olan eczane levhasında;
  • Beyaz tabela 150×50 cm olması gerekirken
  • Kırmızı tabela 200×45 cm olmalıdır.
  • Eczane harf yüksekliği 25 cm,
  • Eczane ismi harf yüksekliği ise 9 cm olmalıdır.

Standart 1 & Levha 2

  • Zemin ölçüsü 300 cm olan eczane levhasında;
  • Beyaz tabela 225×80 cm olması gerekirken,
  • Kırmızı tabela 300×70 cm olmalıdır.
  • Eczane harf yüksekliği 38 cm, Eczane ismi harf yüksekliği ise 14 cm olmalıdır. Bahsi geçen kısımlar Standart 1 için ele alınmaktadır.

Eczane Levha standartlarının birbirinden farklılık gözettiğini söylemiştik. Standart  1 için belirlenen ölçülerden bahsettik ve şimdi sizler için standart 2 ve ölçülerinden bahsedelim.

Standart 2

400 cm ile üzeri zemin ölçüsüne sahip olan eczanelerde beyaz zemin 300×100 cm olacaktır ve burada değişkenlik gösteren sadece kırmızı tabela olacaktır. Kırmızı tabelalar zemine göre büyüyecektir. O halde kırmızı tabelaların zemine göre ölçülerinden de bahsedelim:

  • Tabela 400×70 cm
  • Tabela 500×70 cm
  • Tabela 600×70 cm
  • Tabela 700×70 cm
  • Tabela 800×70 cm
  • Tabela 900×70 cm
  • Tabela 100×70 cm şeklinde farklılık göstermektedir.

Sizlerde bahsi geçen ölçülerde eczane tabelası yaptırabilirsiniz. Daha önce bu alanda neticelendirdiğimiz eczane tabela modellerini inceleyerek, fikir çeşitliliği yaratmanız daha doğru olacaktır. Eczane tabelası nasıl yapılır ise belirlenen form ölçülerinde alanında en iyi dijital baskı firması sizlere en uygun olan eczane tabelasını yapacaktır.

Eczane Tabelası İmalatı ve Fiyatları

Diğer tüm açık hava reklamcılığı, dijital baskı ve tabela çeşitlerinde olduğu gibi, cepheler ile yapılacak yerler esas alındığında firmaların belirttiği talepleri, birbirinden farklılık gözetmektedir. Eczane tabelası için de bu durum da aynıdır.

Tabelanın genişlik ve uzunluk ölçüleri birbirinden farklı olduğundan dolayı eczane tabela fiyatları da sabit bir şekilde belirtilememektedir. Yeni eczane tabelası yapımında alanın da uzman bir firma olan Baskı Hizmeti’nin deneyimli ekibinden hizmet aldığınız takdirde sizlerde edindiğiniz eczane tabelası hizmetinin yönetmeliğe uygun olduğundan emin olabilirsiniz.

Eczane tabelalarının ışıklı ya da ışıksız olması tamamen eczacının insiyatifine bırakılmıştır. Işıklı eczane tabelalarının tercih edilmesi halinde ise ‘Eczane’ yazısında led aydınlatma kullanılacak ve eczane isminde hiçbir şekilde aydınlatmanın olmaması gerekmektedir.

Bu kriterler doğrultusunda eczane tabela fiyatları değişmektedir. Sizlerde vermiş olduğumuz eczane tabelası hizmeti ile ilgili hem aklınıza takılanları sormak hem de fiyatlar hakkında daha detaylı bilgi almak için sitemiz içerisinde yer alan iletişim kanallarımız aracılığı ile tarafımıza ulaşabilirsiniz.